Categorii de produse

Brutăria CONCORDIA

Pentru pofta de bun și bine!

Ne pricepem la modelat forme și destine. În centrul preocupării noastre se află binele și sănătatea: dăm o șansă la bine tinerilor dezavantajați și încurajăm obiceiurile alimentare sănătoase.
Brutăria CONCORDIA este un proiect de economie socială dezvoltat de CONCORDIA Development S.R.L., ramură economică a Organizației Umanitare CONCORDIA , a cărei misiune este sprijinirea celor din medii defavorizate, victime ale sărăciei extreme. Obiectivul Brutăriei CONCORDIA este creșterea ratei de angajare a tinerilor vulnerabili și pregătirea lor profesională la locul de muncă.

Prin vânzarea produselor de panificație și patiserie, tinerii aflați în dificultate urmează cursurile atelierului de brutărie organizate de Școala de Meserii, program al Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA. Absolvenții obțin diplome recunoscute de CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și de Uniunea Europeană. Aceștia au apoi ocazia de a lucra într-o brutărie competitivă, unde pot acumula experiență. O șansă în plus la integrarea pe piața liberă a muncii.

Mai mult, în cadrul Brutăriei CONCORDIA se realizează și o intervenție terapeutică asupra acestor tineri, prin responsabilizare,  creșterea încrederii în sine și a abilităților necesare la o viață independentă.

RECUNOAȘTERI

Brutăria CONCORDIA  reprezintă unul din modelele recunoscute de succes de afacere socială în România, iar acest lucru este reflectat în premiile obținute:

  • Cel mai bun proiect pentru incluziunea socială a tinerilor instituționalizați – Gala Premiilor MAMA  (2021)
  • Gala Societății Civile – Premiul I la categoria Dezvoltare Economică și Socială (2020)
  • Gala Fundației Comunitare Prahova – Business Social (2016)
  • „METRO – Starurile Comunității” (2014)
  • NESsT România – Competiția Întreprinderilor Sociale (2013)
  • ERSTE Foundation Award for Social Integration (2011)

Despre oferta de produse

Promovând o alimentație sănătoasă, la Brutăria CONCORDIA sunt pregătite produse naturale pe baza unor rețete create de specialiști brutari români și austrieci. Produsele conțin făină de grâu și secară, au un conținut ridicat de semințe și, marea majoritate dintre ele sunt dospite cu maia naturală de secară, fără coloranți sau amelioratori sintetici dăunători.

Oferta Brutăriei CONCORDIA conține aproximativ 80 de sortimente de produse de panificație: pâine cu semințe și secară, chifle și baghete, covrigi bavarezi, dar și cu produse de patiserie tradiționale austriece, precum Biscuiții Smiley (Teegebaeck), Gugloful sau Prăjitura Linzer.

CERTIFICĂRI

Brutăria CONCORDIA își desfășoară activitatea în baza respectării tuturor normelor legale, de igienă și de calitate valabile în România. Unitatea de producție are Documente de înregistrare emise de DSVSA Prahova nr. 691 / 25.01.2011 pentru activitatea de Fabricare a pâinii și a specialităților de panificație (cod CAEN 1071) și 5432 / 21.01.2011 pentru Laboratorul de patiserie – pentru o perioadă nelimitată de timp.
Distribuția este asigurată prin mijloace autorizate de Direcția Sanitar Veterinară pentru transportul produselor alimentare conform cerințelor de temperatură ale standardelor alimentare. Unitatea deține și certificate FSSC 22000 (versiunea 4.1) și SR EN ISO 9001: 2015. Periodic suntem supuși controloalelor autorităților abilitate.