CINE SALVEAZĂ O VIAȚĂ, SALVEAZĂ ÎNTREAGA LUME!

CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional în Austria, Germania, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo și România cu misiunea de sprijinire a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață independentă și responsabilă.

Proiectele noastre se desfășoară din anul 1991 în România. În toți acești ani, am ajutat și susținut peste 10.000 de copii, tineri și adulți din categorii dezavantajate. Am finanțat peste 24 proiecte cu impact pozitiv în comunitățile sărace din București, Ilfov, Odobești – Dâmbovița, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Peste 2.000 de persoane beneficiază anual de intervenția și sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA. Află mai multe despre noi aici.

Școala de Meserii CONCORDIA nu este doar o școală în care ajutăm tinerii din medii defavorizate să primească o diplomă profesională în cele patru specializări: brutar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor. Este mult mai mult! Este un loc în care tinerii sunt ascultați și valorizați, sunt îndrumați cu înțelegere și empatie spre a deveni independenți și responsabili. Pentru că suntem un campus incluziv, în funcție de nevoi, suntem deschiși să primim și tineri care nu provin din sistemul de protecție socială, fără însă ca aceștia să beneficieze de serviciile de cazare.

Modelul educațional include intervenție pe plan social, emoțional și profesional în lucrul cu tinerii, învățarea practică a unei meserii, consilierea tinerilor pentru a-și găsi și susține un loc de muncă și o locuință, deprinderea unor abilități necesare oricărui adult independent și responsabil. Astfel, educația profesională este completată prin concepte educaționale precum Școala pentru viață, Managementul de Caz sau Job Coaching.